Задържаха босненец за контрабанда на 5,5 тона вещество за производство на 2 тона хероин

Снимка: Infomreja.bg

През изминалия петък около 1.00 часа през нощта, мобилен екип на Митница Лом, работещ в района на ГКПП-Дунав мост 2, спира за проверка камион с босненска регистрация, превозващ по документи 20 тона полиетилен от страна в ЕС за фирма получател в Турция. Превозното средство е управлявано от 60-годишен босненски гражданин И. Памукович.

Товарната композиция с водача е селектирана за проверка от служителите на Митница-Лом, от състава на мобилната група и ескортирана до Митническия ТИР-терминал за сканиране и щателна митническа проверка.

При извършения контрол митническите служители установил, че камионът превозва различна от описаната в митническите документи стока. Реалната стока не съответства нито по вид, нито по количество с декларираната. Вместо 20 тона полиетилен, митническите инспектори установили, че в камиона са натоварени 22 различни по размер дървени каси, съдържащи авточасти, електроника, 100 кг. мобилни телефони и медицинска апаратура за диагностика. В 6 от сандъците са открити пет пластмасови куба с вместимост от 1000 л. и 22 туби по 30 литра, всички съдържащи безцветна течност с характерния мирис на оцетен анхидрид – контрабандно превозван прекурсор, използван за производство на хероин. Общото количество на задържания прекурсор е 5500 литра. От подобно количество оцетен анхидрид може да се произведе около 2 тона хероин.В едно от палетата с авточасти митничарите откриват и 4 единици късо бойно огнестрелно оръжие – два пистолета и два револвера с допълнителни пълнители, и ЗИП.

В събота Окръжна прокуратура-Видин, е привлякла като обвиняем И. Памукович за контрабанда на 5 505 литра прекурсор без разрешение по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. И. Памукович е задържан от прокурора за срок до 72 часа и предстои внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържани под стража“.

Разследването продължава.

 

Снимки: Агенция "Митници"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK