Задържаха бизнесмени с хероин при акция антидрога в Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg, архив

Бизнесмени са арестувани при акция антидрога, проведена вчера в Гоцеделчевско. 

В лек автомобил Ситроен Саксо”, управляван от известния неврокопски бизнесмен Стоян Ячков, служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към ОД МВР - Благоевград и полицаи от Гоце Делчев са открили и иззели четири пакета, съдържащи около 380 грама хероин.

В хода на полицейската операция в лек автомобил „Рено Меган”, управляван от 27-годишния криминално проявен Марин Бутраков, също от Гоце Делчев, са открити и иззети три пакета, съдържащи около 330 грама хероин.

При извършената проверка на 51-годишния Димитър Стоянов-Вълка криминалистите са намерили около 7 грама хероин. Последвал обиск в дома му, при който униформените се натъкнали на още 2 грама амфетамин, 0,2 грама хероин и около 9 грама канабис.

Стоян Ячков, Марин Бутраков и Димитър Стоянов-Вълка са задържани със заповед до 24 часа.

Откритото количество бял прах в колата на Марин Бутраков е намерено, след като колата му, която по документи се води на съпругата му Нели Пиринска, е била разглобена и направена буквално на части.

Дрогата била скрита във въздушния филтър.

За Вълка в Гоце Делчев се знае, че е един от отявлените наркотрафиканти. Той е излежал няколко присъди в гръцки затвори и има още десетки висящи дела.

52-годишният Стоян Ячков също е стар познайник на полицията и съда в Гоце Делчев. Преди 10 ноември той е работел като барман и сервитьор в елитни ресторанти в хотелски комплекси в страната. След демократичните промени благодарение на депутати и министри от СДС той разви мащабен бизнес в сферата на ресторантьорството в родния си Гоце Делчев. После се насочи и към колбасарството.

Известно време бе и шеф на Пресевната в града, където от незаконна продажба на инертни материали направи големи пари, но стигна до пълен фалит, тъй като цялото му имущество бе конфискувано и продадено от съдия изпълнител.

Заради задължения към банки Стоян Ячков загуби и голям хотел в Доспат, вила на "Попови ливади", цехове, къщи и друга собственост.

 

КОМЕНТАРИ

ДЪХАЛЯ19:33 - 16.04.2015
ТОВА Е АДВОКАТ КАМБИТОВ НЕГ НЕ МОЕ ГО АРЕСТУВА НИКОЙ
NEVROKOP18:22 - 16.04.2015
а тия Ненормалници на снимката,защо са пред полицията,а не вътре в полицията-има за какво.
JFC13:32 - 16.04.2015
Не е важно какво продаваш, важното е да си бизнесмен.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK