Задържаха адвокат за блудство с малолетни

Снимка: Infomreja.bg

57-годишният Р.Д. е задържан до 72 часа

Окръжната прокуратура в Търговище привлече към наказателна отговорност адвокат от адвокатската колегия в Търговище за извършени блудствени действия с малолетни  – престъпление по член 149, ал. 5 от НК. Този текст в закона ангажира наказателната отговорност на всеки, който извърши действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лица, ненавършили 14-годишна възраст. Ако е блудствано с две или повече малолетни лица, предвиденото в закона наказание е от 5 до 20 години.

57-годишният Р.Д. е задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Окръжната прокуратура в Търговище ще внесе искане в Търговищкия окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.

Адвокатът приемал децата в кантората си, която се намира близо до съда в Търговище, или с джипа си ги извеждал в покрайнините извън града, където извършвал блудствените действия с тях. За сеанс заплащал различни суми.

До момента са установени три малолетни момчета, с които са извършвани блудствени действия.  Разследването  ще установява  дали има и други пострадали малолетни.

Обвиняемият адвокат е бивш магистрат. Работил е като прокурор и съдия.

Продължават действията по разследването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK