60 задържани при акция, 33-ма от тях са с криминалистични прояви

Снимка: Infomreja.bg

Резултати от проведена специализирана полицейска операция в Розино

Специализирана полицейска операция на територията на село Розино е проведена тази нощ по разпореждане на старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОДМВР-Пловдив, и под ръководството на РП-Карлово.

Действията са осъществени от служители на РУ - Карлово и сектор „Специализирани полицейски сили“ –ОДМВР-Пловдив. В рамките на акцията са проверени 42 адреса, 106 лица и 26 моторни превозни средства. Съставени са 16 акта по Закона за българските  документи за самоличност и 1 - по Закона за горите. На този етап в РУ-Карлово са отведени 60 лица, 33-ма от които – с криминалистически регистрации.

Петима са задържани, от тях е иззето незаконно притежавано оръжие, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325 от НК- хулиганство. Започнато е бързо производство за унищожаване и повреждане на стъклопакети на жилищна сграда в селото, установен е и непълнолетният извършител на престъплението. В хода на операцията са иззети 300 къса саморъчно направени цигари и 700 грама нарязан тютюн, открити при проверка в дома на 41 годишна жена от Розино.

От ОДМВР-Пловдив припомнят, че на 31 ви януари старши комисар Йордан Рогачев изпрати писмо до кмета на Карлово да бъде извършена съвместна проверка от общината и РДНСК във връзка с незаконни постройки на територията на селата Розино и Христо Даново, като по предписание, след установени нарушения да се пристъпи към събарянето им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK