Задържаха автоинструктор, уреждал шофьорски книжки

Снимка: Infomreja.bg

Специализираната полицейска операция по неутрализиране на престъпната схема е реализирана след няколкомесечно наблюдение. Действията са организирани от сектор ”Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас на територията на няколко областни дирекции /Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен/.

В хода на акцията е задържан организаторът на схемата – 62-годишен бургазлия, инструктор с частна школа. Той използвал трети лица да се явяват вместо негови курсисти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „В“. Само за няколко месеца през 2018 г. подставени лица са се явили на изпити вместо деветима, обучавани по данни от „Автомобилна администрация” в неговата частна школа.

Установени и задържани са също подставените лица, както и хората, поръчали на инструктора „услугата“. Изяснено е, че за явяване на изпитите фалшивите курсисти използвали неистински лични карти, в които са посочени реалните данни на желаещите да придобият свидетелство за правоуправление, но с подменени снимки.

След изтичане на 72-часовата мярка за неотклонение, на организатора на схемата е определена постоянна мярка „задържане под стража”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK