Елвис Ш. и Севки К. обвинени за незаконно пренасяне през границата на страната на високорискови наркотични вещества остават зад решетките

Снимка: Infomreja.bg

Днес, 21.декември 2017 г., състав Софийския апелативен съд е потвърдил мерки за неотклонение „задържане под стража“ за Елвис Ш. от Косово и Севки К. от Сърбия, обвинени за незаконно пренасяне през границата на страната на високорискови наркотични вещества.

Двамата чужденци са били задържани на 13. декември 2017 г., след проверка на лек автомобил „Ситроен“, извършена от служителите на Митнически пункт Гюешево.

Мъжете се предвижвали от Македония към България, като колата била управлявана от Елвис Ш. Под предните седалки, в облегалките на задните седалки и в резервната гума, митническите служители открили 84 пакета с жълто-зелена тревиста маса, която при извършения полеви тест е реагирала на марихуана.

Теглото на укритото наркотично вещество е 20.674 кг, на обща стойност 82 696 лева (определена съгласно приложение 1 към член единствен от ПМС № 23/29.01.1998 г. на МС).

Досъдебното производство по случая се наблюдава от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK