1,6 г. условно за жена от Вълково, държала в дома си пари и злато за 300 000 лева, придобити от производство на наркотици

Снимка: Infomreja.bg, архив

Подсъдима за държане на крупни парични суми и златни накити, придобити по престъпен начин, е с наложено наказание по споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград.

Б.Х. се е признала за виновна за незаконно държане на имущество, придобито чрез тежки умишлени престъпления, и е сключила споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград, за извършено от нея престъпление по чл. 253, ал. 4 от НК.

На 05.03.2010 г. в обитавано от подсъдимата жилище в с. Вълково, община Сандански, тя държала на различни места парични суми в размер на 131 565 евро, 21 520 лева и златни накити – масивни гривни и ланец.

Имуществото с обща левова равностойност от 292 424.77 лева било придобито от производство на наркотици в големи количества, което било известно на Б.Х.

Съдът е одобрил сключеното между страните споразумение като е наложил на подсъдимата наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6