Доживотен затвор за мъжа, убил приятелката си във Варна

Снимка: Infomreja.bg

Доживотната присъда на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване

Предаденият на съд за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна Атанас Г. днес бе осъден на доживотен затвор. Присъдата за извършеното от Атанас убийство на жената, с която живеел на семейни начала, бе произнесена в съдебно заседание от състав на Варненския окръжен съд.

Атанас се запознал с Йорданка във фейсбук. 58-годишният мъж, който не е от Варна, пристигнал в морския град и заживял с нея през юли 2019 г. Първоначално съвместното съжителство било нормално. Месец по-късно обаче двамата често започнали да се карат, обикновено след употреба на алкохол.

На 8 август 2019 г. двамата пили ракия. След това разговорът им ескалирал в разправия и Атанас се нахвърлил върху жената, като яростно й нанасял удари с юмруци в главата и шията. Въпреки опитите на Йорданка да се защити, Атанас я повалил на земята, притискал тялото й и започнал да я души. След няколко минути я умъртвил.

Направил няколко снимки на убитата с мобилния си телефон. Измил тялото й и я положил да лежи на леглото само по бикини. На следващия ден, след обилно количество алкохол, Атанас съобщил на дъщеря си, че е убил Йорданка. Тя не повярвала, тъй като усетила, че баща й е много пиян. Изпратил снимки на мъртвата жена на съпруга й, от които ясно се виждала окървавената глава на Йорданка.

Атанас отговорил на позвъняване на сестрата на убитата, на която обяснил, че Йорданка е починала. Същата вечер тя заедно със съпруга си посетили квартирата, в която живеела Йорданка. След като били установени от тях множество следи от наранявания по тялото на убитата, подали сигнал на тел. 112.

Тестван за алкохол при задържането, дрегерът отчел 3,35 промила алкохол в издишания въздух от 58-годишния извършител.

Доживотната присъда на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK