Задържаха 24-годишен петричанин, член на БНС

снимка: infomreja.bg

24-годишният Асен Йовчев от Петрич е задържан вчера след обяд, 24 часа преди националния митинг на Българския национален съюз в София. Йовчев бе закопчан с белезници и отведен в ареста от цивилни служители на ОД на МВР.

Асен Йовчев, който е завършил ЮЗУ „Неофит Рилски”, специалност „История”, е член на БНС в Петрич, на сайта на съюза е написал следното: "В момента България се намира в дълбока криза. Властта е завзета от шайка безродници и турци, които гледат само осигуряването на своето благоденствие, а живота на Българите не ги интересува. Циганите стават все повече, а турцизацията на Българите мохамедани върви с всички сили. Бъдещето на България никак не изглежда розово и само от нас зависи дали ще го променим или ще продължим да спим. Наш дълг е да се съпротивим на тези процеси до последен дъх!"

Арестът на Йовчев доказва, че в последните дни на етническо напрежение, полицейските служби работят активно и следят всички публикации в интернет и Фейсбук, които подстрекават към расова омраза и противопоставяне.

Асен Йовчев беше трети в листата на БНС в Благоевград на последните парламентарните избори след водача д-р Йордан Манасиев и Стоян Стойчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK