Задържаха служител на Специализирания отряд за борба с тероризма

Снимка: Infomreja.bg

Арест в спецчастите на полицията. Високопоставен служител на Специализирания отряд за борба с тероризма /СОБТ/ е задържан за тежко престъпление.

По информация на NOVA задържаните са двама. За акцията стана ясно на заседанието на МВР, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров.

Става въпрос за кражба на скъп автомобил. Късно снощи в полицията получават сигнал за поискан откуп. Влизат в контакт с лицето, което е подало жалбата. Парите са описани, знае се и мястото на размяната.

Задържано е лицето, което отива да прибере парите. По информация на NOVA задържаните са двама, но от МВР категорично обявяват, че задържаният е само един – служител на високопоставено ниво в СОБТ. Шефът на баретите е повикан на разговор с министър Младен Маринов.

„Има такъв случай, но в момента се разследва. Искаме да дадем информация за това, което сме свършили”, заяви директорът на ГДНП Христо Терзийски.

„Вчера в СДВР е получен сигнал за искан откуп. Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение. В последствие жителката е отишла там. Лицето, което се е явило за разговор е било задържано. Оказва се, че е служител на СОБТ. Задържано е с полицейска мярка. Извикахме командира на СОБТ, такава е нашата процедура, започваме проверка. Откуп за откраднат автомобил. Служителят е на ръководно ниво”, коментира  главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Новината дойде по време на среща между ръководството на МВР, премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Основна тема на тази среща е борбата с наркотиците и „ало” измамите. Премиерът обяви, че държавата сериозно трябва дасе заеме с проблема, защото не можело възрастни хора да стават жертва на „ало” измамници.

„Самият факт, че вчера няма нито едно обаждане с цел измама от Румъния към България за измами, а на ден са стотици хиляди”, заяви заместник-главеният прокурор Иван Гешев.

„Практиката показва, че е необходим системен подход. Повтарящите се практика на телефонни измами, показва че трябва освен арести и да се полагат и усилия за превенция”, посочи главният прокурор Сотир Цацаров.

 „Виждате колко е сърцераздирателно да гледаш възрастните хора. Предупреждават се хората, че полицията не взима пари, че не участва в такива измами, но и до вчера бабата до последно си вярва, че съдейства на полицията”, коментира Бойко Борисов.

„Последните няколко месеца много активно работят службите. Буквално акваторията на Черно море беше затворена от граничните ни служби. Затова и се изхвърли наркотикът – нямаше шанс да избяга в посока България или в посока Черно море”, посочи още той /Нова тв

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK