Съдят грък за контрабанда на дрога за 2 милиона лева

Снимка: Infomreja.bg, архив

Прокуратура в Благоевград внесе в обвинителен акт срещу гръцкия гражданин  Клеантис Димопулос за контрабанда на наркотични вещества. Чужденецът застава на подсъдимата скамейка за това, че на 29 април, около 20:10 часа на ГКПП Кулата с товарен автомобил се е опитал а внесе у нас марихуана с общо тегло 489 372 грама  на  стойност 1 957 488 лв. 

Наркотичните вещества, опаковани в 275 пакета, са били укрити в специален тайник в товарния автомобил, управляван от Клеантис  Димопулос и са намерени при извършената щателна митническа проверка. Тогава главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че дрогата е с албански произход и с много високо качество.

Клеантис  Димопулос вече има една присъда от Хасковския окръжен съд. Той е осъждан за контрабанда и държане на акцизни стоки без бандерол през 2013 г. С присъда от 23 юли 2013 г. му е било наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 години, чието изпълнение  е отложено  за срок от 4 години и глоба в размер на 30 000 лева. Новото престъпление той извършил по време на изпитателния срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK