Задържаха 10 тона контрабанден алкохол на ГКПП-Кулата

снимка: infomreja.bg, архив
Гранични полицаи и митничари задържаха 10 тона контрабанден алкохол на ГКПП-Кулата. 
 
На 2 юни на граничния пункт пристигнал за излизане от страната  товарен автомобил “Мерцедес” с гръцка регистрация, управляван от гръцки гражданин. Екипът по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС, предприел проверка на тира поради съмнения в теглото на превозвания по документи товар, а именно тоалетна хартия. Стоката била натоварена в Сандански и съобразно талона на товарния автомобил, е собственост на гръцки гражданин и предназначена за гръцка фирма. 
 
При последвалото измерване на кантар на Агенция “Митници” и проверка с рентген e установeно, че товарът е различен от посочения. Извършена била последваща физическа проверка, при която зад “тапа” от пакети тоалетна хартия, екипите открили бутилки с алкохол от различни марки без необходимите документи за това. Част от бутилките - 12110 на брой от по 700 и 1000 милилитра, били без, а друга - с акцизен бандерол. 
 
Шофьорът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство в ГПУ-Петрич, провеждат се процесуално-следствени действия под наблюдението на Окръжна прокуратура в Благоевград.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK