Българо-гръцка летателна тренировка ще се проведе утре

Снимка: Infomreja.bg

Действията в утрешния ден ще се осъществят с реално приемане и предаване на управлението

На 16 септември 2021 г. (резервен ден 17 септември) ще се проведат съвместните полети „Green Bridge - 2021”, в които българските екипажи на самолети МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево и гръцките F-16C/D от състава на 337-ма ескадрила на авиобаза Лариса ще усъвършенстват действията си по приемане и предаване на самолет-нарушител във въздушното пространство на двете страни.

Съгласно сценария, военно-транспортен самолет С-27J „Спартан“ на Военновъздушните сили на Република Гърция ще изпълни ролята на отклонил се от полетния план пътнически самолет (самолет-нарушител). 

В първата част от тренировъчните действия самолетът-нарушител трябва да бъде прехванат от дежурните екипажи на гръцките изтребители, съпроводен и предаден на българските дежурни екипажи. Те от своя страна ще изпълнят задачата по Air Policing, като  принудят самолета да кацне на българско военно летище. 

Във втория етап от съвместната тренировка „самолетът-нарушител“ ще бъде предаден във въздуха от българските изтребители МиГ-29 под контрол на двойка F-16. Тяхната задача ще бъде да го съпроводят за кацане на указано гръцко летище. 

Действията в утрешния ден ще се осъществят с реално приемане и предаване на управлението на екипажите от съответните национални Центрове за управление и докладване.

Целта на съвместните полети, които се провеждат за осма поредна година с гръцките Военновъздушни сили, е постигането на по-добра координация и оперативна съвместимост и повишаване на подготовката на екипажите по точно изпълнение на съгласувани по време и място полетни задачи. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK