Задължителен тест за българите, влизащи в Германия от София-град, Разград и Сливен

Снимка: Infomreja.bg

Прибавиха ги към областите Благоевград и Търговище

Германия въвежда мерки спрямо пристигащите от нови три области на България – София-град, Разград и Сливен. Затягането на мерките влиза в сила от днес, като част от превенцията срещу коронавируса, уточняват от Министерството на външните работи на Германия.

Трите области бяха добавени в „Списъка на рисковите области“ на института „Робърт Кох“, в който вече присъстват и областите Благоевград и Търговище.

За всички, които пристигат в Германия от и през последните 14 дни са имали престой в „рискова област“, е в сила задължително изискване за тест за коронавирус. Той може да бъде направен и извън Германия, но в рамките на 48 часа преди влизане на германска територия. Само наличието на отрицателен тест е основание за освобождаване от 14-дневна домашна карантина. Властите уточняват, че карантина не се прилага за пътували транзит през „рисков район“.

От българското външно министерство припомнят, че всяка федерална провинция в Германия прилага правилото за карантината в съобразен с местните особености на разпространението на коронавируса вид. В тази връзка препоръчваме на гражданите да проверяват предварително актуалните специфични изисквания за съответната провинция, към която пътуват. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с консулските ни служби в Германия. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK