Задействана е процедура по освобождаването на Христо Стоичков като почетен консул на България в Испания

Снимка: Infomreja.bg

Задействана е процедура по освобождаването на Христо Стоичков като почетен консул на България в Испания, чийто консулски окръг обхваща територията на автономните области Каталуния и Арагон, а седалището му е в Барселона.

От българското Министерство на външните работи уповестиха, че предстои след съгласувателна процедура решението да бъде разгледано от Министерския съвет.
 

Христо Стоичков е назначен за почетен консул с решение на Министерския съвет в края на юли 2011 година. През последните няколко години дейността му като почетен консул е затруднена, тъй като той пребивава основно в САЩ.

В бъдеще пък ефективното изпълнение на функциите на почетен консул от страна на Стоичков ще бъде възпрепятствано поради усложняване на комуникацията му с официалните власти на Испания заради последните му публични изяви, смятат от Външно министерство.

В позицията на ведомството се подчертава, че Испания е стратегически партньор и приятел на България, поддържаме отлични двустранни отношения на всички равнища и интензивно сътрудничество във всички области от взаимен интерес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK