Зачестиха сигналите за домови кражби

Снимка: Infomreja.bg

Заключвайте! Особено по празниците

Заключвайте! Особено по празниците.

Зачестиха сигналите за домови кражби на територията на цялата страна.

Извършител на три кражби в търговищко село е задържан за срок до 24 ч в РУ-Търговище.

След проведени в управлението оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен извършител на три кражби в с. Певец, община Търговище, извършени през ноември т. г. Извършител на деянията е 37-годишен мъж от същото село.

На 2.11.2019 г. той е извършил кражба на мотофреза от дома на 57-годишен мъж от с. Певец.

На 23.11.2019 г. е извършил кражба на хранителни продукти и на сумата от 40 лв. от дома на 61-годишен мъж от същото село, като е проникнал в къщата след взломяване на входна врата.

Отново чрез взломяване на входна врата на 29.11.2019 г. е проникнал в дома на 81-годишен мъж от с. Певец, откъдето е извършил кражба на хранителни продукти. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Извършителят на деянията е задържан в РУ-Търговище, на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Същият е известен на полицията с извършени кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, телесна повреда; осъждан.

След проведени бързи оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия служители на РУ-Търговище установиха извършител на домова кражба в търговищко село. Деянието е извършено за времето от 8 ч. до 18 ч на 17.12.2019 г., като в дома на 43-годишен мъж от с. Пресяк, община Търговище, е проникнато чрез сваляне на стъкло от прозорец, и оттам е извършена кражба на сумата от 110 лв. Установено е, че извършител на кражбата е 15-годишен непълнолетен младеж от с. Буйново, община Търговище. Същият е задържан.

Полицаи заловиха 24-годишен криминално проявен берковски жител, извършител на множество домови кражби и кражби на пари от леки автомобил в село Аспарухово.

Поредицата от крабжи в село Аспарухово започнали през лятото тази година. 34-годишен монтански жител подал 2 жалби в Участък Медковец за извършени кражби от незаключената му къща му в с. Аспарухово. През август от къщата били отнети 4 ръчни маркови часовника, 4 златни обеци с общо тегло 5 грама и 2 сребърни обеци, а през декември -  2 телевизора "Тошиба", музикална уредба, градинска моторна косачка, газова бутилка, прахосмукачка "Керхер", водоструйка "Райдер", електрическа печка,електрическа месомелачка и ръчен часовник.

Жалба подал и 85-годишен жител на Аспарухово, който се оплакал, че от дома му са откраднати 3 моторни триона, ъглошлайф и три топчета ел. проводник. При проведените съвместни оперативно-издирвателни мероприятия служители установили извършителя – 24-годишен жител на берковското с. Мездрея, криминално проявен и осъждан.

В дома му в с. Мездрея били открити откраднатите вещи. В хода на разследването било установено, че 24-годишният извършил и три кражби на пари от незаключени леки автомобили, паркирани в селото.

През септември отворил незаключена врата на лек автомобил "Субаро Легаци", собственост на 32-годишен жител на с. Расово, и отнел 300 лв, които се намирали в мъжка чантичка, оставена до скоростния лост на автомобила. През декември отново отворил незаключени врати на два леки автомобили "Гранд Чероки" и "Шкода", собственост на местен жител, и взел 200 лв, мобилен телефон и ножче швейцарско производство.24-годишният направил пълни самопризнания за извършените престъпления. Работа по документиране на престъпната му дейност продължават служителите от полицейския участък в с. Медковец.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK