Ученици от Трето ОУ-Гоце Делчев, изработиха Природен детски лексикон

Снимка: Infomreja.bg

В Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев се проведе интересен открит урок на тема: „Богатството на българската природата и нейното опазване. Изработване на природен детски лексикон“.                                                                                                       

Заниманието с учениците от III Б и III В  група за целодневно обучение се проведе в две части – теоретична и практическа.

Първата част започва с презентация, която включваше информация за уникалното природно богатство на България – планини, реки, езера, голямото растително и животинско разнообразие. Днес нейното опазване е една от най-важните задачи на всички хора.

За да се опази природата, държавата приема специален закон, чрез който създава защитени територии, в които е забранена трудовата дейност на човека.

Учениците се запознаха с трите национални парка на територията на България – НП „Пирин“, НП „Рила“ и НП „Централен Балкан“, природните паркове, резервати и природни забележителности. За описание на застрашените от изчезване и редки видове растения и животни в България, учениците имаха възможността да разгледат и ЧЕРВЕНАТА КНИГА.

Представени бяха информация и снимков материал за двата резервата, които са близо до Гоце Делчев – „Ореляк” и „Али ботуш”. А от защитените територии – Павльова падина в Стъргач планина.

Във втората част на урока учениците изработиха т.нар. Природен детски лексикон, който представлява тетрадка-дневник и включва умения за илюстриране на идеи, фантазия, творчески дейности, въпроси, които учениците биха задали, възхищение, несъгласие и мн. други.

Интересният открит урок се проведе в учителската стая на Трето ОУ, в която бяха поставени ценни и красиви табла, които са подарък от Дирекция „Национален парк Пирин“. В урока бяха използвани и други информационни материали, които бяха любезно предоставени от парковата дирекция.

Учителите, които организираха и проведоха занятието бяха Славка Жостова и Мария Калайджиева.

Присъстващите гости, сред които директора на училището г-жа Халачева, зам.-директора г-жа Мурджева, учители на групи за целодневно обучение, както и начални, и прогимназиални учители, отправиха своите поздравления към ръководителите на III Б и III В  група за целодневно обучение за добре свършената работа, оригиналните идеи и актуалността на темата.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK