Забраниха свободното пускане на коне в Дупница, налагат глоби до 400 лв. на собствениците им

Снимка: Infomreja.bg, архив

Забранителни заповеди от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев до животновъдите, отглеждащи коне на територията на общината бяха разпратени вчера. Те са във връзка със зачестилите случаи на свободно пуснати коне, с което се застрашава сигурността на населението и земеделската продукция.

14 са регистрираните в ОДБХ животновъди, които бяха уведомени за заповедта със съответните санкции.

Забранява се пускането и преминаването на селскостопански животни през централните улици на общината, покрай детски и учебни заведения, паркове, градини, културни и здравни заведения, както и навлизането и пашата на коне в частни урегулирани поземлени имоти, освен в случаите на собственост или учредено вещно право върху земята.

При неспазване на изискванията ще се налага глоба в размер от 100 лв. до 400 лв. При установяване на повторно нарушение санкцията е в двоен размер.

Съгласно Закона за опазване на селскостопанското имущество, добитък пуснат в селскостопански земи, в нарушение на законни разпоредби, когато е собственост на гражданин или на неизвестно лице, се задържа от органите на полската охрана.

При установяване на нарушение, вследствие на което свободно пуснатите коне, причинят вреди на селскостопанско имущество, собственика се наказва с глоба от 100 лв. до 500 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK