Забраниха паркирането на автомобили по тротоари и зелени площи в Гоце Делчев

снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

Да не се паркира върху обновените тротоари в Гоце Делчев, призова днес жителите и гостите на града Общинска администрация по повод зачестилите нарушения от страна на водачи на МПС, които безотговорно паркират автомобилите си на неразрешени за целта места.

В момента в Гоце Делчев активно тече изпълнението на дългоочаквания мащабен проект "Подобряване на уличната и паркова инфраструктура в град Гоце Делчев – рехабилитация на 25 улици и зелени площи”.

Част от тротоарите на улиците, включени в този проект, са готови, но на тях вече се паркират автомобили, което води до повреждане на новопоставените тротоарни плочки. В тази връзка от Община Гоце Делчев категорично забраниха паркирането по тротоари, плочници, зелени площи и на други места общинска собственост.

За нарушителите са предвидени санкции по Наредба № 1, която касае осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев. Глобите са от 50 до 200 лева.

Отделно от това Законът за движение по пътищата също предвижда санкции за водачите на моторни превозни средства, които са паркирали на тротоар. Глобата е 30 лв. и отнемане на контролни точки, обясниха от Община Гоце Делчев.

Преди дни от общинската комисия по безопасност на движението е била предприета инициатива за допълнително информиране на водачите, които са паркирали автомобилите си по обновените тротоари в града.

За целта са изработени стикери, които се залепват на неправилно паркираните моторни превозни средства. Въпросните стикери предупреждават водачите кои са забранените места за паркиране, както и какви санкции ще бъдат налагани в случай на нарушение на разпоредбите на Наредба № 1.

 

КОМЕНТАРИ

Бръмбар13:58 - 11.04.2012
А къде да паркират? Посочете ми паркинги - платен и неплатен.
zosi311:23 - 11.04.2012
Mnogo pravilno.GRADA TRIABVA DA SE OTSCHISTI OT SELIANI:
Николай08:24 - 11.04.2012
Без бъркане в кесията на бай Ганя "осъзнаване" не може да се получи!
Димитър00:44 - 11.04.2012
Глобите трябва да са много по-високи, защото това е голяма простотия - да паркираш на тротоарите, осбено след ремонта. А за зелените площи да не говорим. Надявам се, че хората са съзнателни и до глоби няма да се стигне.

FACEBOOK