Двоен празник в ПГ по МСС – Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Осветена беше новата материална база на училището

Днес в ПГ по МСС „Пейо Крачолов Яворов“ в Гоце Делчев имаше двойно тържество – откриване на новата учебна година и водосвет – освещаване на обновената материална база на училището. Тук беше лично Неврокопският митрополит Серафим, който благослови колектива и му пожела със здраве да полза придобивките и да върви все така уверено напред.

От тази учебна година професионалната гимназия разполага с актова зала, чийто интериор е напълно издържан. Новост за училището е и ветеринарната клиника, в която ще провеждат практическите си занятия учениците в съответната специалност. А тези от специалността „Електрически превозни средства“ разполагат със зарядна станция за електрически автомобили. В Иновативния център се намират и машини за монтаж, демонтаж и баланс на автомобилни гуми, уред за регулиране на фарове и последен модел уред за диагностика на автомобили.

Подобрения има и в двора на училището. Във връзка с епидемиологичната обстановка, там е създадена открита класна стая, където при нужда могат да се провеждат занятия.

Резултатите от усилията на ръководството и целия колектив на училището не закъсняха. План – приемът е преизпълнен още на първо класиране. Пълни са паралелките и в четирите специалности – „Ветеринарна техника“, „Електрически превозни средства“, „Трайни насаждения“ – дуална форма, и „Готвач“. Това е признание, което младите хора и техните родители дават на развиващото се училище. То е и стимул за неговото бъдеще.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK