На 28. юли Неврокопско почита 115-години от Илинденско-Преображенското въстание

Снимка: Община Гоце Делчев

За поредна година Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 115-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание.

Тази година съборът ще се проведе на 28. юли /събота/, съобщават от пресцентъра на администрацията.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите във въстанието и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

След това на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.

В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади ще започне празничният концерт, в който участие ще вземат местните именити изпълнители и музиканти Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Мария Христова, Ирина Паскалева, Марио Василев и сборен оркестър с ръководител Здравко Георгиев.

Тази година специални участници в празничната програма ще бъдат Руслайн Мънов, духов оркестър „Виво Монтана“ и Стойка Германова.

Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа, гласи още съобщението от общинската администрация в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK