На улица „Илинден“ в село Рилци започва вторият етап за благоустрояване

Снимка: Община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка за благоустрояване на улица „Илинден“ в село Рилци. Това е вторият етап на строително-монтажните работи.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете на Благоевград Зорница Кралева, Иво Николов и инж. Емилия Тунева, Антония Методиева, директор на директция „Правно-нормативно облсужване“, жители на селото.

 Кметът Камбитов пожела успешна работа на изпълнителите на обекта.

„Не искам да политизирам проекта, но трябва да кажем, че много години хората очакваха това да се случи. Важно е да се знае кой какво прави и кой какво дава. Проектът е на стойност ‎1 700 000 лева, като ‎1 000 000 лв. са от бюджета на Общината и 700 000 лева са отпуснати от МРРБ, и правителството за частта „Водопровод и канализация“. Дължината на обекта е 990 метра и включва ВиК, улична настилка, тротоари, осветление. 67 дни  е срокът за изпълнение. Това, което го обещахме, вече е факт“, каза д-р Атанас Камбитов и пожела успех на изпълнителите на проекта. Кметът Камбитов подчерта, че селата и тяхното благоустрояване са приоритет на Община Благоевград. По думите му през 2018г. над 50% от собствените проходи в бюджета на Община Благоевград ще бъдат насочени към малките населени места. Това включва осветление, инфраструктура. Целта е селата да бъдат превърнати в привлекателно място за живот.

Кметът на село Рилци Живко Чукарски благодари на кмета д-р Атанас Камбитов и подчерта, че от 2005 година се давани само празни обещания. „Най- после да започнем нашата главна улица, втори етап. Сагата започна от 2005 година. От тогава насам коментираме, че трябва да се направи, но средствата не достигаха, затова започнахме да кандидатстваме по Националната програма за инвестиционния фонд, през 2008 г. , когато пак не успяхме да се класираме, въпреки, че проектът бе представен в срок. И ето че стигнахме до днес, когато започва и втори етап от завършването на улицата. Това ще реши напълно този проблем“, каза кметът на селото Живко Чукарски и подчерта, че много хора, включително и депутати са обещавали, но  благодарение на кмета Камбитов благоустрояването вече е факт.

Сред дейностите, които ще бъдат извършени са подмяна на уличния водопровод и канализация, изграждане на 8 бр. подпорни стени, подмяна на уличното осветление, полагане на нова асфалтова настилка и изграждане на тротоари от бетонови плочки.

По традиция бе отслужен водосвет за успешна работа и бе направена първа копка на водопровода.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK