Двуетажна къща изгоря в Илинден, след като съседи подпалили сухи треви около дома си

Снимка: Infomreja.bg, архив

Двуетажна къща, обявена за продан от собственика й - Никола Лимов, изгоря днес след обяд в пограничното село Илинден, община Хаджидимово.

Къщата е изгоряла напълно, съобщиха жители на селото и по техните думи от нея са останали само темелите. 

Пожарът е тръгнал, след като съседът на Лимов - Ангел Суров, запалил сухите треви покрай къщата си. 

Лумналите пламъци от сухите треви бързо обхванали сайванта на Лимов, а след това и цялата сграда. 

"Три пъти екипът от петимата огнеборци, който се отзова на сигнала за пожара, зарежда с вода цистерната на противопожарния автомобил, но, за съжаление, всичко, заедно с покъщнината, изгоря като факла", коментираха хора от Илинден, които са се опитали да гасят пожара, докато пристигнат служителите на РСПБЗН-Гоце Делчев. 

Къщата на Никола Лимов е последната до местния параклис в селото, двуетажна, с голямо дворно място. Стара, но добре поддържана. Била е обявена за продан и само преди три седмици купувачи давали за нея на Лимов 20 000 лева, но той не приел офертата.

Къщата е наследствена от родителите на Лимов, който живее в Гоце Делчев при една от дъщерите си.

Причинилият пожара и огромните загуби на съседите си - Ангел Сургов, също се опитал да гаси, след като видял, че пламъците обхващат сайванта, който бил най-близо до улицата и подпалените сухи треви. 

"Много е изплашен и притеснен човекът, през цялото време, докато огнеборците гасяха къщата на съседа му, той плачеше и се опитваше да помага, повтаряйки непрекъснато, че не е причинил нарочно пожара. Сургов се притеснява да не бъде обвинен в умишлен палеж и осъден да плаща щетите. Той е беден човек, работи за 300-400 лева заплата в предприятие в Гоце Делчев и едва свързва двата края. Два живота няма да му стигнат да изплати на съседа си щетите. Надяваме се срещу Ангел да не бъде повдигнато обвинение, защото направената от него беля е по непредпазливост и заради големите горещини", коментират още хората в Илинден. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK