Забавления, игри и добро настроение в празничната програма за Гергьовден в Сандански и Спатово

Снимки: Община Сандански

Празничната програма за посрещането на един от светлите празници Гергьовден ще започне на 5 май /петък/ от 17.00 часа в храм „Св. Георги” в Сандански. За веселието ще се погрижат Зурнаджийска група, с. Кавракирово и Клуб „Леб и вино” - Сандански.

Програмата ще продължи на площада на с. Спатово от 18.30 часа. Ще се присъединят и танцово-певчески групи от района и група „Вамвакофито”, Гърция.

На 06 май /събота / от 07.30 часа  в храм „Св. Георги” ще се отслужи „Празнично Богоявление”. Доброто настроение за празника ще подсигурят Зурнаджийска група - с. Кавракирово.

Борбите ще започнат от 16.00 часа на игрището на с. Спатово.  Програмата ще продължи със състезателни игри :„Рипане трупешката” /скок от място/ и „Метане на бамбольок” /тласкане на объл камък/.

Замисълът на тези разигравания е възраждането и предаването на игрите на нашите баби и дядовци. Записванията за участие ще се осъществи преди състезанията при комисията.

Празничната програма за посрещане на „Гергьовден” е организирана от Народно читалище „Георги Попиванов” с. Спатово, фондация „Леб и Вино” и с подкрепата на Община Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK