За втора поредна година Филологическите четения в ЮЗУ ще се проведат онлайн

Снимка: Infomreja.bg

XV Национални филологически четения за студенти и докторанти ще се проведат в ЮЗУ

За поредна година Филологическият факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ организира национални филологически четения за студенти и докторанти. Петнадесетото юбилейно издание на научния форум ще се проведе онлайн на 11 май 2021 г.  

В конференцията могат да участват бакалаври, магистри и докторанти филолози от всички български висши училища. Желаещите да представят свои разработки върху проблеми от областта на езикознанието и литературознанието е необходимо да изпратят своите заявки и доклади до 2 май 2021 г. на имейл адрес: [email protected].

По традиция докладите ще бъдат разпределени в две секции – езиковедска и литературоведска. Времето за представяне на всеки от тях е не повече от 15 минути.

Националните филологически четения са със състезателен характер и представените текстове ще бъдат оценявани от жури, съставено от университетски преподаватели. Участниците, които се класират на първо, второ и трето място във всяка секция, ще бъдат наградени. Най-добрите доклади ще бъдат публикувани в сборник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK