За втора година Йордан Парапанов бе коронован за "Цар на лозята" на Празника на боговете в Илинденци (СНИМКИ)

Снимки: Община Струмяни

Йордан Парапанов бе коронован за "Цар на лозята" по време на 25-ия Празник на боговете на виното в село Илинденци.

Награждаването на победителите в традиционния конкурс за "Най-добро вино" бе един от дългоочакваните моменти от местните жители и гости. 

Церемонията се проведе на красиво украсената открита сцена на площада в Илинденци. 

Кметът на община Струмяни Емил Илиев връчи наградата на "Царя на лозята", която за втора поредна година бе спечелена от Йордан Парапанов. Той се качи на сцената, за да си я получи, придружен от своите синове.

В категорията за „Най-добро червено вино“ на първо място бе класиран Красимир Илиев, на второ - Йордан Парапанов и на трето Кирилка Златкова. За най-добро гостуващо червено вино наградата получи Георги Димитров.

В категорията за „Най-добро бяло вино“ победител отново стана Красимир Илиев, второто място отиде при Георги Кехайов, а на третото се нареди Ангел Станишев. Пламен Илиев пък грабна наградата за най-добро гостуващо бяло вино.

На отличените участници в конкурса бяха връчени грамоти и предметни награди. Победителите получиха като награда икони и златен кръст.

Специална награда от Общността на приятелите на с. Илинденци за най-добър и щедър производител бе връчена на Ангел Станишев. 

От общината домакин отправиха поздравления към всички участници с пожелания за много здраве, благополучие, бъдещи успехи и добри реколти.

Празникът бе съпроводен и с вкусната кулинарна изложба, специално подготвена от дамите на пенсионерски клуб „Белица“ в Илинденци, и неотменното за за деня леещо се ароматно вино, които зарадваха всички жители и гости на китното село.

Празничната програма продължи с фолклорни ритми и участието на фолклорна формация „Огражденска четворка”, оркестър „Русалка” и ансамбъл „Малешевци”.

По-рано през деня в местността "Масовец" стотици посрещнаха боговете на виното, които слязоха от снежните върхове на Пирин и зарязаха и благословиха лозовите масиви край село Илинденци.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK