За три дни събраха 80 000 лв. за транспортирането на починалия в Англия младеж от Ваклиново

Близки на починалия преди няколко дни в Лондон Васко Викторов Коджаалиев от сатовчанското село Ваклиново поискаха чрез ИНФОМРЕЖА да отправят благодарността си към всички, които в трудния момент за почерненото семейство са оказали финансова помощ за транспортиране на младежа в България и погребението в родното му село Ваклиново.

Необходимата сума от около 80 000 лева е била събрана само за три дни от отзовали се местни жители от Ваклиново, Кочан и други населени места, общинската администрация в Сатовча и от десетките гастарбайтери от родопската община в Америка, Англия, Норвегия, Испания и други държави.

"Изказваме огромната си благодарност на всички добри хора, които станаха съпричастни с нашата огромна скръб по загубения млад живот на непрежалимия Васко, за когото ще тъжим вечно. Благодарим за помощта той да бъде погребан в родното си село. Това доказва, че въпреки трудностите, ние, българите, сме запазили най-ценното си качество - човешкото в себе си", са думите на близките на починалото момче от Ваклиново, които отправиха към всички дарители, включили се кой с каквото може в събирането на необходимите средства за транспортирането на тленните останки на 25-годишния мъж от Лондон до България.

Както ИНФОМРЕЖА писа, в края на миналата седмица черна вест разтърси сатовчанското село Ваклиново за неочакваната смърт на Васко Викторов Коджаалиев. Момчето бе намерено издъхнало в квартирата си в Лондон след края на работната седмица след сбирка с приятели, на която се почерпили.

Последните заключения на съдебните лекари след направената аутопсия е, че смъртта на младежа е настъпила вследствие на масиран инфаркт.

Преди два месеца той неочаквано решил да замине на гурбет в Англия, където е работел тежка строителна работа.

Според близки на потъналото в скръб семейство, които са поели организацията по документалните процедури, събирането на нужната сума за транспортирането и погребението, се очаква през следващата седмица тленните останки на починалото момче да пристигнат в България и той да бъде погребан във Ваклиново.

 

КОМЕНТАРИ

lajci22:53 - 19.06.2015
Tiq ot firmite deto poemat angajimenta da zakarat horata v angliq da rabotqt iskat edna zastrahovka da se plati koqto uj pokrivala repatraciq (bezplatno predvijvane do balgariq pri smurt) kakto v slucheq na momcheto dano allah djenet da mu dade iskreni saboleznovaniq na semeistvotu mu mn tejka zaguba :(
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK