Антиправителствен протест в Благоевград: Престъпната власт да си отиде

Снимки: БГНЕС

Проведен е пред централата на ГЕРБ в града

Ден 122-и от националния протест с искане оставките на правителството и главния прокурор се проведе днес по обяд в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

“Борисов-позор, оставка и затвор”, ехтеше пред централата на ГЕРБ в центъра на града. Протестът подкрепи група от София, сред тях бе отец Дионисий и Николай Зехирев.

„Погледнете как изглежда офисът на партия ГЕРБ в един областен град-подхожда на надписа пред мен: „Бойчо, оставката ти лелина“, нека Благоевград даде на България духа не само на промяната, но и на измитането на тази прокълната власт“, пожела отец Дионисий.

Според него на Задушница ние не честваме смъртта, а живота, тъй като възкресението е живот. Да има живот и възкресение, ние трябва от тези които са поробители да се освободим, от тази 11-годишна мафия, управляваща страната.

 „Относно западната ви съседка Северна Македония, то до там тази власт докара нещата, че да се чудим къде е предателството и към миналото и към бъдещето. Вие сте горди македонци и българи, не позволявайте онова, което властта прави, да го причинява на българите отсам и отвъд Вардар“, каза отец Дионисий.

„Бъдете едно и имайте увереността, че можете да променяте нещата“ пожела той и добави:

„И въобще не му мислете, когато видите, че в София става нещо голямо с измитането на тази власт-идете! Тя трябва категорично да бъде отстранена“.

Той каза още, че Благоевград е един от най-религиозните градове, и призова:

„В храмовете се помолете за повече почтеност в политиката, а излезете ли-придобивайте сила и се борете, оставка“.

Пред микрофона говориха десетина оратори, всички бяха категорични, че тази престъпна власт трябва да си отиде. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk