НАТФИЗ пристига в Благоевград за да спре емиграцията на младите

Снимка: Infomreja.bg

НАТФИЗ стартира III национално издание „Учи в България, завладей света!“ – превантивна кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи!  Водени от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес, е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, НАТФИЗ потърси общественото съучастие на проблема и посети 25 града на страната за 2 години. Силната гражданска подкрепа стана основание Академията да продължи кампанията и през 2019 г., а един от посетените градове ще бъде Благоевград. 

На 30 април в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград (голяма сцена), жителите на града ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят един от спектаклите на абсолвентите „Актьорство за драматичен театър“ на проф. Иван Добчев – „Черна дупка“ от Горан Стефановски. Билетите за представлението се продават на касата на театъра, а броят им е ограничен.

По-рано същия ден, от 14:00 часа, в камерна зала при вход свободен ще се проведе и среща с водещи преподаватели на Академията - проф. Иван Добчев (факултет „Сценични изкуства“), доц. д-р в.с. Цветан Недков (факултет „Екранни изкуства“). Студентите от факултет „Екранни изкуства“ ще представят свои творби, създадени от тях по време на обучението им – реклами, клипове, рекламни клипове на НАТФИЗ и други.

Младите жители на Благоевград ще бъдат безвъзмездно консултирани от водещите преподаватели на Академията, ще получат кандидатстудентски материали и възможност да видят дипломните спектакли на студентите в НАТФИЗ, чиито места биха могли да заемат и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на груповите консултации в София през юни и август.     

„Учи в България, завладей света!“ не е проект единствено на НАТФИЗ, а на цялото ни общество, доколкото въпросът „Можем ли заедно да предложим на децата си достойна алтернатива, за да останат и да се развият като пълноценни специалисти и личности в собствената си страна?“ засяга болезнено всички ни.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK