Училищни директори поставиха проблемите си пред кмета Румен Томов

Снимки: Община Благоевград

Томов обяви, че част от исканията и предложенията за промени са заложени в предизборната му програма

В Деня на християнското семейство кметът на Благоевград - Румен Томов, се срещна с директорите на училищата в града.

Бяха поставени въпроси, свързани с такса битови отпадъци и Наредбата за обществения ред. Марин Митов - директор на НХГ "Св. св. Кирил и Методий" – Благоевград, сподели, че наемите на помещения, които отдават на частни лица и фирми, трябва да се връщат в училището, а не да влизат в общината.

"Все пак училището има разход за това помещение: хигиенист, отопление и т.н. Такава промяна беше обещана от предишното ръководство, но приложение нямаше", поясни още Митов.

"Бъдещето зависи и се определя от образованието“, с тези думи директорът на Професионална гимназия по икономика ,,Иван Илиев“ - Ася Бояджиева, отправи апел към Община Благоевград за изграждане на дългосрочна стратегия за държавния прием в учебните заведения.

Друг проблем постави директорът на Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост "Гоце Делчев“- Димитрина Иванова, която заяви, че това е единственото училище без статут в Благоевград. Теренът, на който е разположено училището, принадлежи на фирмата "Струматекс“, която от своя страна иска 3 000 лв. наем от учебната институция.

Иванова уведоми за съществуваща кореспонденция между Областната управа и Община Благоевград, но до момента решение по този въпрос не е взето. Също така се обсъди подобряването на материално-техническата база в училището и освежаване на пешеходната пътека, тъй като институцията е разположена в промишлената зона на града.

Кметът Томов пое ангажимент и обясни, че една част от исканията и предложенията за промени са заложени в предизборната му програма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK