Организационна среща във връзка с местните изборите, се проведе в ОА-Кюстендил

Снимки: ОА - Кюстендил

Бюлетините пристигат на 20-и октомври

Във връзка с организацията на изборите за кметове и общински съветници на 27 октомври, в Областна администрация – Кюстендил се проведе среща с представители на институции и всички общински администрации от областта. На нея бяха обсъдени предприетите действия и изпълнените ангажименти от участниците в изборния процес. 

Няма проблем при организацията за протичането на изборите в Кюстендилска област, това обяви след проведената среща областният управител Виктор Янев.

„Целта на срещата бе да разберем докъде са стигнали по отношение на организацията общинските администрации, защото с Министерство на вътрешните работи сме в непрекъснато съдействие и обмен на информация.

Да си изясним има ли някакви проблеми по отношение на изборния ден и по отношение на получаването на бюлетините. За наша радост, представителите на общините казаха, че имат пълна готовност и към момента няма проблеми“, обясни областният управител на Кюстендил.

Виктор Янев посочи още, че от страна на Пожарна безопасност и защита на населението са информирали, че се проверяват и до момента са проверени 40 секционни избирателни комисии. До края на другата седмица ще бъдат проверени абсолютно всички.

Министерство на вътрешните работи е ангажирано да се опазват самите секции и мисля, че засега проблеми няма”, каза областният управител Янев. Изборните книжа ще дойдат на 19 октомври /събота/, а бюлетините ще пристигнат на 20 октомври.

От страна на Областна управа в срещат взеха участие също главният секретар Гергана Михайлова и Василка Манчева – директор Дирекция „АКРРДС“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK