Още един важен проект стартира в община Белица! Оборудват и обзавеждат социалната кухня!

Снимки: Община Белица

Още един важен проект стартира в община Белица. Подписаният договор от кмета Радослав Ревански с фонд „Социална закрила” за закупуване на оборудване, необходимо за осъществяване на дейността на Общинско предприятие „Звено за услуги в домашна среда", вече е факт.

Техническо-функционалното оборудване и обзавеждане на социалната кухня към община Белица е на стойност 29 633,30 лв. Целта на проекта е повишаване качеството на предоставяната социална услуга, създавайки условия за намаляване разходите за нейната издръжка, чрез инвестиране в екологични и енергоспестяващи системи като източник на енергия.

Ще бъдат подобрени условията на труд в кухнята на Общинско предприятие ”Звено за услуги в домашна среда”, чрез подмяна на амортизираното кухненско обзавеждане; осигуряване достъп на по-голям брой стари хора до качествена социална услуга в обичайната домашна среда.

Очакваните резултати от проекта са свързани с улесняване и подобряване на качеството на работа на обслужващия персонал, чрез закупуване и оборудване на домашния социален патронаж към общинското предприятие. Ще се подобри социалната услуга и ще се улеснят основните целеви групи - възрастни хора и хора с увреждания, свързани с изолираност от обществото, грижата за здравето и бедността.

В отговор на тези проблеми и нужди, изпълнението на дейностите по проекта ще допринесе за създаването на условия на хора с увреждания и възрастни хора да водят достоен живот, а членовете на техните семейства да имат активен професионален живот.

Изпълнението на дейностите по проекта ще допринесе и за здравословното хранене на учениците в две училища, с които общинското предприятие има договор за доставка на обяд. В настоящия момент социалната кухня изхранва 350 социално слаби лица от цялата община в изпълнение на проект „Осигуряване на топъл обяд".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK