Випуск – 2020, на НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делев, се дипломира (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Отличниците са 22-ма

Днес дворът на НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев отново запламтя с цвета на алените макове. Облечени в ярките си тоги, с щастливи усмивки, развълнувани, зрелостниците от випуск 2020 получиха свидетелства за завършено средно образование и удостоверения за професионална квалификация.

Най-напред с топли думи към завършващите се обърна директорът на гимназията Мария Георгиева. Тя изрази убедеността си, че знанията и уменията, придобити в училището, са една сигурна основа, предопределяща здраво и устойчиво надграждане. А съветът и към младите хора беше:

„Поемете по пътя на доброто, на истината, на човечността, на съзиданието, на творчеството и ще покорите високи върхове!“

От името на родителите своите чувства сподели адвокат Ваня Кехайова. Тя си спомни как преди години в същия този двор с нетърпение е очаквала своето дипломиране.

Не закъсня и отговорът на зрелостниците. Той беше във вълнуващото слово на абитуриентката Десислава Ярчева. Обръщайки се към преподавателите, тя каза:

„Това сме ние, децата, които Вие направихте компетентни и интелигентни, децата, в които видяхте неповторими качества!“

Випуск 2020 спази традицията, като направи подарък на училището - мултифункционален принтер.

Тържеството продължи с награждаване на най-изявените учители и ученици. Пръв сред тях беше инж. Атанас Савов, удостоен с почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“.

Директорът Мария Георгиева връчи и годишните награди на община Гоце Делчев. Плакет за високи постижения в учебно-възпитателната работа и цялостен принос в областта на образованието получиха преподавателите Катя Бойкова и Елена Търтова.

Също с плакет от община Гоце Делчев бяха удостоени зрелостниците Ивана Шапкова и Цветина Кехайова. Наградата е за отличен успех в обучението, постижения в различни области на научното познание и активно участие в общоучилищния живот.

Награда бе връчена и на единадесетокласника Атанас Бекташев, който е на първо място в страната по счетоводство.

Грамота за своето ученическо есе на тема: „Виртуалният туризъм ще измести ли реалния туризъм?“, спечелило първо място в национален конкурс, получи Мария Бозова от 11-и клас.

Община Гоце Делчев награждава с грамота възпитаниците на НПГ Мария Савова и Осман Топчиев за завоювано първо място на Шестата сесия на БАН.

А Националният статистически институт удостоява с грамоти учениците, представили се отлично на националния кръг на европейската олимпиада по статистика - 2020 година. Ментор на наградените отбори е Катя Бойкова.

Разбира се, отличниците на випуска също бяха наградени. Първа сред тях грамота и книга получи Айре Пащова, следвана от Десислава Ярчева, Цветина Кехайова, Василена Медарева, Ивана Шапкова, Петър Камишев, Симона Чакърова …, общо 22-ма зрелостници.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK