ЮЗУ ще приема студенти в специалност „Право“ и в задочно обучение

Снимка: Infomreja.bg

С постановление на МС бе разрешено на ВУЗ-овете да имат такъв прием

Югозападният университет „Неофит Рилски“ ще приема студенти в специалност „Право“ в задочна форма на обучение, това стана ясно на провелото се редовно заседание на Академичния съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“. 

Ректорското ръководство предприе и редица действия с цел улесняване на кандидат-студентите. Желаещите да се обучават в университета могат да кандидатстват чрез онлайн изпити, със спечелени награди от национални или международни конкурси и олимпиади, с оценки от държавните зрелостни изпити. ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще приема студенти в 68 специалности с оценките от ДЗИ. 

По време на заседанието бе съобщена и новината, че само за последните пет месеца 132-ма преподаватели от университета са публикували научните си статии в Web of Science и Scopus. Припомняме, че тази година за първи път Югозападният университет "Неофит Рилски" е включен в независимата класация на SCimago institution Ranking (SIR), оценяваща съвкупните постижения в научната дейност и тяхната визуализация в международен план по отношение на световните образователни институти и университети. В класацията на авторитетната база данни Scopus са видими само 3 от класическите университети, сред които е и Югозападният университет "Неофит Рилски".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK