От президентството: Превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха

Снимка: ПИК

От президентството коментираха снимките на годеницата на Игнатов

Президентската институция нееднократно е поставяла въпроса за замърсената медийна среда в България и целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти в българската журналистика.

Се пише в официалната позиция на президентството по случай разпространените вулгарни снимки в сайта „ПИК“ на годеницата на кандидат-столичния кмет Борислав Игнатов.

Превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха не само за свободната журналистика, но и за гражданското общество. Двулична в този контекст е позицията на политици и партии, които публично осъдиха този уродлив подход, но същевременно легитимират „медиите“, които го прилагат, с подкрепа, участие и близки лични отношения, се казва още в позицията.

Надяваме се това да е началото на дебат, който да доведе до оздравителен процес в българската журналистика, оповестяват от президентството.

По случай мнение изказаха още Мая Манолова и премиерът Борисов, които остро осъдиха подобен тип негативни кампании преди изборите.

Очаква се СЕМ да се самосезира по случай и да се обмислят промени в поддържането и контрола над електронните медии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK