За първи път кмет на Белица пусна светлините на коледната елха

Снимка: Infomreja.bg

След обявения тридневен траур и изминалите шест дни от нелепата смърт на Фатиме Колашова, кметът на община Белица по импровизиран начин без плануваните фоерверки, музика, песни съвсем скромно пусна светлините на Коледната елха в град Белица. 

Преди да изпълни коледния ритуалq Радослав Ревански сподели пред жителите на града: "Както знаете общината ни беше в траур, но все пак да дадем старт на коледно-новогодишните празници за да ги превърнем в традиция и всяка година по тържествен начин да запалваме светлините на коледната елхата. Да бъдем и ние като нормалните градове. В Белица живеем и християни и мюсюлмани, а сега идват светлите християнски празници. Молбата ми е така, както взаимно се уважаваме в ежедневието си и тачим празниците си, да продължим и за в бъдеще все така. Пожелавам на всички да сме живи и здрави и весело посрещане на коледните и новогодишни празници".

След запалване на светлините на коледната елха кметът Ревански покани гражданите на Белица на чаша червено вино и топла баница.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK