За първи път изобразиха Майстора на 1 декар площ, художници в Кюстендил рисуваха три дни

Снимки: Infomreja.bg

Трети ден художници от школата „Новите Майстори“, с ръководител Евгени Серафимов, рисуват автопортрет на Владимир Димитров-Майстора. Той е разположен на 1 декар площ на централния площад „Велбъжд“ в Кюстендил и буди възхита във всички жители и гости на града. 

И тази вечер младите творци се събраха в 19 часа, за да довършат пъстрото си творение, което е първо по рода си не само в Кюстендил, но и в цялата страна.

Идеята идва от художника Евгени Серафимов, а последователите не са един или двама. Общо 25 са момичетата и момчетата от школата, които решават да се включат. Те са на различна възраст, но изпълнени с много идеи и вдъхновение.

За целта са използвали специални бои, мечета и четки. Първоначално контурите са направени с бяла боя, последва и запълването им. Художниците работят в продължение на три дни, всяка вечер от 19 часа, докогато им стигнат силите. Всеки един от тях е зареден с много хъс и ентусиазъм.

Автопортретът ще бъде открит официално утре вечер, като той ще остане на централния площад „Велбъжд“ две седмици.

Сред художниците е и талантливата Бояна Пешева, която преди няколко месеца блесна с изложба в областния град. В момента тя изучава "Графичен дизайн" в Нов български университет. Сред талантите, които участват в изобразяването на Майстора, са Бисер и Пламена, които вече са студенти в Художествената академия в столицата.

„Всичко, което ни обединява е изкуството, красотата и нашият учител Евгени Серафимов. През всичките години той е бил наш пример за подражание, един невероятен творец“, коментират негови възпитаници.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Личен архив
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK