Женско дружество „Майчина любов“: Лили Шмидт остави светъл пример за безкористност!

Снимки: Виолета Атанасова

94-тата годишнина от рождението на забележителната дарителка Лили Шмидт – Почетен гражданин на Кюстендил и носител на високи държавни отличия в България и Германия, почете женското благотворително дружество „Майчина любов“.

Събираме се в нейна памет не просто поради формалния повод от датата в календара, а за да припомняме нейната голяма хуманитарна дейност, с която тя протегна ръка на стотици свои бедстващи сънародници в най-трудните години на прехода, коментира Виолета Атанасова – председател на дружеството, в партньорство с което Лили Шмидт създаде и близо десет години поддържаше трапезарията за бедни в град Кюстендил.

Отбелязването на годишнината бе скромно - с цветя и запалени свещички на паметника със знаменателния надпис „Доброто е дар от Бога!“. 

Жените, които преосноваха дружеството преди почти 30 години и които го върнаха отново в обществения живот на града, вече остаряват, редица от тях си отидоха и е голяма нуждата от обновлението на неговите редици, сподели д-р Силва Попова – дългогодишен председател на неправителствената организация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK