За първи път! Анкетират шофьорите: Защо има "война на пътя"?

Снимка: СБА

Съюзът на българските автомобилисти със съдействието на Пътна полиция към ГДНП и Технически университет София стартира първото мащабно анкетно проучване сред активните шофьори в България „Заедно за по-безопасни пътища“.

Анкетата ще се проведе в периода 1 август-15 септември във всички клонове на СБА в страната, в интернет сайта на организацията www.sba.bg/anketa и чрез партньорите на инициативата. Тя се подкрепя също от г-н Андрей Новаков, член на Европейския парламент.

Целта на проучването е да представим причините, поради които жертвите по пътищата на Република България няма да бъдат намалени до 2020 г. в съответствие със заложеното в Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата, която е също в унисон със стратегията на Европейския съюз (ЕС). Желанието на организаторите е постигане на по-добра информираност за безопасността на движението по пътищата на Република България. С резултатите от анкетата ще бъде направен анализ на поведението на водачите – кога, защо и как нарушават ЗДвП и какво би било стимул за тях да подобрят дисциплината си на пътя, както и къде водачите откриват основно вината за броя на ПТП.

Анализът на събраните резултати от проведеното допитване ще спомогне за оформяне и структуриране на причинно-следствени връзки за броя тежки пътнотранспортни инциденти, ранени и загинали на територията на страната. Представянето на анализа пред медии и ангажираните институции ще се проведе по време на планувания форум „Заедно за по-безопасни пътища“ на 6 ноември 2018 г. в гр. София с подкрепата и участието на Международната автомобилна федерация ФИА.

 

КОМЕНТАРИ

Петър21:09 - 07.08.2018
За разлика от западна Европа,полицаите в България се крият с камери за превишена скорост, а в западна Европа има камери и то доста
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK