Прокуратурата се зае с инцидента, при който загина работник на строителен обект

Снимка: Infomreja.bg

Установено е търговското дружество, предстои да бъде издирен неговият управител

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се водят действия по разследването във връзка с инцидент на строителен обект със загинал работник в района на пазара „Димитър Петков“ в столицата.

Около 13:30 ч. днес, 24.11.2020 г., след постъпил сигнал, на място пристигнал следовател от Следствения отдел към Софийска градска прокуратура и полицаи от СДВР. В условията на неотложност разследването е започнало с оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели.

Към настоящия момент е установено, че по време на работа на строителен обект е загинал Р.С. (на 44 години). Другите трима работници – С.С. (на 36 години), Ю.П. (на 53 години) и И.И. (на 45 години), са получили различни по тежест телесни увреждания – черепно-мозъчни травми с опасност за живота, фрактура на крайник. Пострадалите са транспортирани в различни лечебни заведения в гр. София.

Образуваното досъдебно производство е по чл. 123, ал. 1 от НК – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или правно регламентирана дейност.

Установено е търговското дружество, изпълнител на строителния обект. Предстои да бъде издирен неговият управител и технически ръководител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK