За пример! Военен спаси човек от горяща къща

Снимка: Infomreja.bg

Военнослужещ от Сухопътните войски е оказал помощ на човек в беда в старозагорското село Михайлово. В писмо до командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов кметът на селото изказва своята и на жителите му благодарност за постъпката на ефрейтор Господин Илиев Янков.

На 9 януари 2019 г. около 16.00 ч в село Михайлово, Община Стара Загора, в къща, собственост на 65-годишен мъж, възниква пожар, предизвикан от късо съединение.

Военнослужещият ефрейтор Господин Илиев Янков от батальона за логистично осигуряване от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, който е в полагаем домашен отпуск, вижда горящата къща.

Със собствен пожарогасител влиза в сградата, където вижда две бутилки с газ пропан-бутан. Изкарва ги извън горящата къща и извежда и 65-годишния мъж от нея. До идването на екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“ ефрейтор Господин Янков почти погасява пожара. По този начин, с риск за себе си, спасява човешки живот и имущество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK