Най-големите звезди на народната музика на сцената на „Фолклорна магия“ Банско

Снимка: Община Банско

Фестивалното лято в Банско започва със заявката да бъде още по-успешно от предишните издания.

Наред с утвърдените събития като Банско Джаз Фест, Банско Опера Фест, Банско Балкан Фест и Летните театрални вечери, културната програма на община Банско включва и нови фестивални формати, които обещават да се превърнат в любими събития за българската и чуждестранна публика.

От 29 юни до 1 юли Банско ще бъде домакин на първия национален фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“.

Негови организатори са Фен Фолк ТВ и Община Банско, като още с първото си издание фестивалът дава заявка да се превърне в най-авторитетния фестивал на фолклорна тематика в Югозапада.

Концепцията на събитието е да обедини конкурсното начало с концерти на най-големите имена в българския фолклор.

А за да се потопят докрай в самобитната атмосфера, за посетителите е предвидено да се насладят на демонстрации на красивите български обичаи, храни, напитки и ръчно изработени изделия.

Всичко това ще се случва под дебелите сенки на Градския парк в Банско, където на няколко сцени ще се изявяват  самодейците от всички фолклорни области и възрасти в категориите пеене, свирене, танци и демонстрация на обичаи и традиции.

През трите дни те ще бъдат оценявани от авторитетно жури, а вечерните концерти са предвидени за големите имена в българския фолклор. Сред гост-изпълнителите ще бъдат имена като Янка Рупкина, МФГ „Годлевски Великден“ и орк. „Щуро Маке“, Румяна Попова, Радостина Паньова, Гуна Иванова и много други.

Форумът има за цел да популяризира, съхрани и развие българските традиции, фолклор, обичаи, култура и родното производство. Фестивалът ще представи пазителите на българското народно творчество, като остават броени дни до крайния срок за записване на участниците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK