За поредна година семейство Велеви от Гоце Делчев се радват на добра реколта

Снимки: Личен архив

Малката градинка на село и тази година ще напълни къщата на семейство Емилия и Иван Велеви от Гоце Делчев с отгледани лично от тях двама плодове и зеленчуци, тикви и кехлибарено грозде.

Овощната градинка на двамата също се отблагодарява доволно за положените грижи.  Богат е урожая и от няколко вида тикви, на които семейството се радва, защото ще има и за най-вкусните баници, които прави сръчната домакиня през зимата и за печена във ферната тиква, а и за невероятния рачел със сини сливи, орехи и индрише за аромат, който в Гоцеделчевския край домакините още правят по старата рецепта, оставена им от майки и баби.   

Емилия и Иван Велеви след 20. септември очакват да приберат за зимата и добра реколта от картофи, както и да узрее бялото грозде на лозницата, която тази година също им се отблагодари с много и големи гроздове.

„Напълнихме и тази година мазето със зимнина от произведените от нас двамата плодове и зеленчуци. За зимата сме спокойни, реколтата беше добра, потрудихме се и се вижда, че има защо“, споделя доволен Иван Велев като не престава да хвали кулинарните умения на прекрасната си съпруга Еми.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK