В СУ-Хаджидимово, отбелязаха Международния ден на толерантността

Снимки: СУ-Хаджидимово/ Заприна Глушкова

Вижте още за инициативата...

В СУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово отбелязаха Международния ден на толерантността.

На 16 ноември 1996 г. на Общото събрание на ООН е приета Декларация за принципите на толерантността - уважение, приемане и разбиране на многообразието от култури в нашия свят, на различните форми на самоизява и проява на човешката индивидуалност.

За да има толерантност, трябва да има знания, откритост, общуване и свобода на мисълта, съвестта и убежденията. Многообразието в света ни учи да сме толерантни, показва ни колко е пъстър животът и колко много и различни начини има, за да изразим себе си.

Учениците, работещи по програма „Еразъм+“ в училището, отбелязаха Международния ден на толерантността. Инициативата е в знак на уважение към различията, многообразието на култури и традиции, както и в защита на всички форми на индивидуална човешка свобода. Учениците, представиха презентация с послания за толерантност пред по-малките ученици. Те им обясниха, че думичката “толерантност” означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност. Младите европейци изготвиха табла с послания за привличане вниманието към опасностите, криещи се в нетърпимостта, и укрепване привързаността и активизиране на действията в поддръжка на поощрението на толерантността и възпитание в нейния дух.

Според тях толерантността като качество на личността се проявява, когато приемаме различните от нас; когато приемаме човека такъв, какъвто е, без значение от каква националност и вяра е; как изглежда, каква култура и традиции има. Когато си толерантен, разрушаваш бариерите и можеш да видиш какви наистина са хората около теб.

Това те доказаха чрез своята презентация, таблата и видео филма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK