Петрич с награда за развитие на културно-историческия туризъм

Снимка: Infomreja.bg

Сандански грабна отличие за винен туризъм

Община Петрич с отличие за развитие на културно-историческия туризъм.

Община Петрич получи признание по случай Световния ден на туризма, който се отбелязва на 27-и септември.

Отличията се връчват на общини, инвеститори и мениджъри, допринесли за развитието на туризма в България.

Община Петрич успя да се наложи сред десетки други общини-претенденти, всички с традиции в културно-историческия туризъм. За последните години успешно в Югозападна България се утвърди дестинация „Хераклея Синтика“ в община Петрич – най-големият античен полис по поречието на средна Струма.

Проучванията на обекта са от 2007 година. На годишна база обектът се посещава от близо 60 000 туристи. Нарежда се достойно до утвърдената по-рано дестинация в община Петрич – НПМ „Самуилова крепост“. 

Община Сандански пък е официално най-добрата дестинация за практикуване на винен туризъм. Кметът на общината Кирил Котев получи наградата.

Винената индустрия в България се развива непрестанно, а това води до голяма конкуренция. Благодарение на утвърдения ни бранд „Мелнишко вино“ в този момент региона сме лидери в цялата държава и това показа спечелената награда.

Целта на Министерството на туризма е да превърне България в целогодишна туристическа дестинация. Сандански може да се похвали, че тази цел  вече е постигната, благодарение на разнообразните ни предложения и възможности. Доказали сме се в планинския туризъм, фестивалния туризъм, Балнео и СПА туризма и станахме два пъти Туристическа дестинация на годината за 2017 г. и 2018 г., каза кметът.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK