Продължава ремонтът на опожарения мост на магистрала „Струма“

Снимки: Infomreja.bg

Усилиха 13 от увредените колони, остава още една

Продължава ремонтът на опожарения мост на магистрала „Струма“ край Дупница, където пожар повреди 14 от колоните на 13 август т.г.

Вече са усилени 13 от колоните, като предстои възстановяване на още една. Трети месец продължава да е затворена движението за автомобили в посока Благоевград.

Ремонтните дейности на моста ще струват 1.86 милиона лева, обявиха от АПИ.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, с две обвинения се сдоби управителят на фирма „Феникс ресурс“ – Кольо Илиев, във връзка с възникналия пожар на АМ „Струма“ край Дупница.

Разследването по случая е взето под специален надзор на Окръжната прокуратура в Кюстендил.

Едното е за престъпление против околната среда, затова че в качеството си на управител той е управлявал отпадъците по неустановения ред и с това е създал опасност за живота и здравето на гражданите. Отделно от това е причинил немаловажни вреди на околната среда.

Второто повдигнато обвинение срещу Кольо Илиев е за причинен пожар по непредпазливост, при груба небрежност е запалил чужд имот на значителна стойност, а именно съответните съоръжения на АМ „Струма“.

За първото престъпления законодателят предвижда наказание "лишаване от свобода" от 2 до 8 години и глоба от 10 до 50 хил. лв., а за второто "лишаване от свобода" до 5 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK