За по-малко от 24 часа задържаха двама, обрали възрастна жена в Пернишко

Снимка: ОДМВР - Перник

Наложена им е прокурорска мярка за срок до 72 часа

Двама братя на 29 и 24 години са задържани и привлечени като обвиняеми за извършен грабеж над 82-годишна жена. Данните бяха съобщени днес на пресконференция в сградата на ОДМВР – Перник, с участието на зам.-директорът на ОДМВР комисар Тихомир Ценов, началник отдел „Разследване“ комисар Ани Гатова, водещата разследването старши разследващ полицай Диана Йовчева, говорителят на Окръжна прокуратура - Перник Албена Стоилова, административният ръководител на Районна прокуратура – Перник Аделина Алексиева и наблюдаващият делото прокурор Теодор Николов.

На 01 август в пернишката полиция е подаден сигнал за ограбена самотно живееща възрастна жена в радомирското с. Чуковец. Около 01, 30 ч. двама маскирани нахлули в дома на потърпевшата, вързали я и й откраднали 2000 лева и мобилен телефон. Жената е с охлузни рани, без сериозни наранявания.

В рамките на образувано досъдебно производство под ръководството на прокуратурата, за по-малко от 24 часа са установени предполагаемите извършители на грабежа – двама братя на 29 и 24 години. Мъжете са с постоянен адрес столицата, но често пребивавали в с. Чуковец при техен приятел.

Първоначално са задържани за 24 ч. по Закона за МВР, а след това им е наложена прокурорска мярка за срок до 72 ч. и направено искане до съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Познати са на полицията и с други подобни прояви, като 29-годишният е в изпитателен срок на влязла в сила присъда за кражба.

Действията по започнатото досъдебно производство продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK