За пета поредна година в Кюстендил връчиха приз „Рицар на добрата воля“

Снимки: личен архив

За пета поредна година бе организирана церемония по връчване на приза "Рицар на добрата воля" в Кюстендил, към Център за работа с доброволци, част от Национален алианс за работа с доброволци. Тазгодишните рицари на добрата воля в Кюстендил са Силвия Петрова и Катя Кръстева – Хаджийска. Те бяха избрани сред 17 номинирани. Церемония по награждаването на "Рицар на добрата воля" се проведе в Конферентна зала на Общински театър.

Силвия Петрова бе определена като един истински проводник на идеи, на добри действия, човек знаещ кога и как да поучи, как да поощри. Открива пред младежите възможността за добруване. Създава проекти за опознаване и опазване на природата. Знае как да даде съвет и как да мотивира. С търпение, гъвкав подход и градивност в добруването дава посока, която следват младежите с желание и признание. Тя е учител по биология в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт "Йордан Захариев".

Катя Кръстева-Хаджийска с игла и машина създава красота и традиции.

Посвещаването на титлата "Рицар на добрата воля" за 2017 година с пожелание за вдъхновение и удовлетворение бе извършено от Евгени Серафимов - носител  на титлата за 2013 година и Анелия Велинова - носител за 2016 година.

„Дейностите на доброволците към Центъра са най-различни. С доброволците организирахме събиране на хранителни продукти в кампанията "Великден за всеки", реализирахме проект към Младежка банка "Опознай природата в Хисарлъка, за да я пазиш", в момента участваме в акцията на национално ниво "Дарете час". Зная, че активностите не са многобройни, но тези, в които участваме, даваме всичко от себе си и си вземаме всеки път нещо истинско - добри приятелства, повече знания и умения.“, каза Анелия Велинова – координатор на Център за работа с доброволци. От 2013 година Центърът работи на територията на Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK