За пета поредна година Община Гърмен обяви благородната си инициатива „Да подадем ръка“

Снимка: Infomreja.bg, архив

За пета поредна година общинската администрация в Гърмен начело с кмета Минка Капитанова и съвместно с училищата, детските градини, читалищата и всички жители на общината организира благотворителната инициатива „Да подадем ръка“ за подпомагане на децата сираци от 0 до 18 години от цялата община Гърмен.

Благодарение на активното участие, отзивчивост и подкрепа на училищата, детските градини, общината и жителите на населените места в общината през годините, откакто е учредена инициативата, десетки деца сираци и техните близки бяха зарадвани със скромни, но от сърце дарени им суми от благотворителната кампания "Подай ръка".

Според статистиката през първата година - 2013-а, бяха събрани 6 300 лв., с които бха подпомогнати 42 деца. През 2014 г. събраната сума стана 7 958 лв., с които бяха подпомогнати 46 деца.

„През 2015 г. зарадвахме 45 деца полусираци с по 246 лв. и 2 деца сираци с по 492 лв. със събраните 12 054 лв., а през 2016 г. се събраха 12 397 лв., които бяха разпределени между 47-те деца полусираци – по 253 лв., и едно дете пълен сирак – 506 лв., за което се прекланям пред всички жители, деца и дарители  и им  благодаря от сърце“, коментира обявената за пета поредна година благородна инициатива за подпомагане на децата сираци от община Гърмен кметът Минка Капитанова.

Уважаеми жители и приятели на община Гърмен,

Вашето милосърдие и отзивчивост, вашата съпричастност, вашата щедрост, ще накарат толкова много лица да се усмихнат и тази година.

Нека помогнем на тези деца да сбъднат част от мечтите си, да повярват в живота, а също и в хората, и отново да видят света по-красив!

Нека, в навечерието и на тази Коледа, да отворим широко сърцата си и с общи усилия, да направим празниците им по-усмихнати, по-щастливи!

Включете се в инициативата, като всеки сам определи начина и формата как да участва!

- В Благотворителния Коледен концерт на 22.12.2017 г.;

- Участие в Коледния базар със свое произведение – предмет, сувенир или кулинарно изкушение;

- Дари парични средства, в кутиите, които ще са на Коледния базар или по сметка в Банка ДСК: IBAN – BG62STSA93003390012010., допълни кметът Минка Капитанова, като отправи покана към всички жители, институции и фирми да се включат в благородната инициатива, която ще направи щастливи десетки деца сираци.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK