Община Дупница ще получи финансиране за изграждането на нова детска градина в ж.к. "Бистрица"

Снимка: Община Дупница

По Великден се случват хубави неща и Община Дупница получихме много добра такава. Така, кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев коментира полученото писмо от Министерство на регионалното развитие и благоустройство, с което го уведомяват, че ще получи 100-процентово финансиране за изграждането на нова детска градина в ж.к. "Бистрица", както и за новият физкултурен салон в ОУ "Неофит Рилски".

"Хубавите новини около дейностите в най-големия жилищен квартал в Дупница продължават. Общо 1,3 млн. лева ще получим за изграждането на двете сгради. Държа да подчертая, че сумата е безвъзмездна, като всички критерий сме изпълнили и получаваме 70 точки, което надвишава минималния праг за класиране.

С други думи, парите, които сме поискали не е коригирана и всичко, което сме поискали е одобрено. Най-вероятно в сряда ще сключим договорът в МРРБ и веднага след Великденските празници ще обявим процедурите на инженеринг по избор на изпълнители. Срокът за избор и изпълнение е 18 месеца, така че през септември идната година трябва да е готово всичко.

Специално за детската градина в ж. к. "Бистрица", още при проектното ни предложение сме информирали газовия оператор, че ще искаме сградата да бъде захранена, за да имаме най-добрите условия за децата. 4 групи със 100 деца ще бъдат в детската градина, което ще ни даде възможността да отпадне използването под наем на някои сгради, където има филиали, а и това е от голяма полза и като близост и като условия за нашите най-малки жители на града. В Дупница няма проблем с намирането на свободни места за детските градини, но след като можем да създадем отлични условия, защо да не го направим, както е например "Мечта". Сумата е в размер на 972 000 лева", обясни инж. Чимев.

Припомняме, че през миналата година, Община Дупница откупи терена, като в съседство на детската градина ще бъде изграден и новият център на квартала. "Що се касае до физкултурния салон в ОУ "Неофит Рилски" той не функционира повече от 15 години, а и е опасен.

Ще бъде разрушен и построено напълно ново съоръжение. То ще се използва от учениците на ОУ "Неофит Рилски", като при свободен капацитет защо да не бъде предоставяно и на клубовете в града", каза още инж.Чимев.

"Залагаме на инженеринг за двата обекта, защото е добрия и работещ вариант. Подаваме изходните параметри и фирмите изготвят проекта и реализират впоследствие", заключи инж. Чимев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK